latinica  ћирилица
20/10/2016 |  13:44 | Аутор: РТРС

Федерер жели да му Надал тренира дјецу

Некада велики ривали на терену, сада и велики пријатељу Рафаел Надал и Роџер Федерер су још једном показали да борба за трофеје није покварила њихов пријатељски однос.

Наиме, Надал је отворио тениску академију на Мајорци, а Федерер је био један од почасних гостију.

"Рафа ти си један од играча који је имао много утицаја на мене и највише ме инспирисао. Многе ствари у својој игри сам промијенио захваљујући теби. Срећан сам што сам овдје. Знам гдје ћу послати своју дјецу, ако буду жељели да уче да играју тенис“, рекао је Федерер, отац четворо дјеце.

Спортски центар се састоји од 26 терена на шљаци, фитнес центра, отворених и затворених базена, седам фудбалских терена, као и других спортских погодности. Академија ће запошљавати 140 људи, укључујући и Надалову Фондацију и музеј.

"Остварио ми се сан. Ово је пројекат мог тима на ком смо радили претходних година. Захвалан сам свима, ово је посебан дан за мене“, рекао је Надал, а потом се захвалио Федереру што је увеличао догађај.

"Свима нам је важно што си овдје. Представљаш прави примјер за дјецу на нашој академији. Хвала ти из свег срце што си овдје, много ми значи“, рекао је Надал, а похвалама је узвратио и Швајцарац.

 Извор: Вечерње новости