latinica  ћирилица
20/10/2016 |  12:03 | Аутор: РТРС

Настављена сједница Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе

Данас је настављена сједница Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе која се одржава у Стразбуру а којој присуствује министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, у својствучлана и замјеника предсједавајућег БХ. делегације.
Лејла Решић - Фото: РТРС
Лејла РешићФото: РТРС

Делегатима Конгреса данас се обратила новоизабрана предсједница Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе, Гудрун Мослер-Торнстром. Одржана је и сједница Дома регија те дебата о социјалним правима у Европи, у свјетлу импелементације европске повеље о социјалним правима на регионалном нивоу.

 Обављене су и консултације делегата из Одбора младих са осталим делегатима Конгреса у вези основне теме овог октобарског засједања а тиче се етичности и транспарентности на локалном и регионалном нивоу.

 У поподневним часовима, делегати Конгреса ће се бавити родном равноправношћу са акцентом на политичку укљученост и ангажованост жена на локалном и регионалном нивоу те проведеним изборима у Србији.

 Делегацију БиХ чине предсједник Федерације БиХ и шеф делегације Маринко Чавара, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске и замјеник шефа БХ делегацијеЛејлаРешић те потпредсједница ФБиХ и секретар делегације Мелика Махмутбеговић. Делегација БиХ ће до марта 2017. године бити употпуњена и са представницима локалних заједница из Републике Српске и ФБиХ.