latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:27 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Требиње: Школски објекти поново на мети хулигана (ВИДЕО)

У ОШ "Јован Јовановић Змај" у Требињу, већ дуже вријеме суочавају се са проблемом уништавања школске имовине.
Требиње - Школе на мети ванадла - Фото: РТРС
Требиње - Школе на мети ванадлаФото: РТРС

Демолирано је и игралиште које је отворено за дјецу са посебним потребама и основце нижих разреда, као и фасада фискултурне сале. Савјет родитеља тражи хитно рјешавање овог проблема. 

Умјесто на игралишту, ђаци нижих разреда час физичког васпитања проводе у учионици. На игралишту су покидане заштитне мреже, а управа школе је из безбједносних разлога склонила и фудбалске голове. Тако овај простор служи најмање онима због којих је и направљен. Ноћу се овдје углавном окупљају средњошколци и старија лица, која често буду ту и у току часова, па тако ометају и наставни процес.

Оштећена је и фасада фискултурне сале коју је ова школа добила након 30 година. Због опасности од продирања воде у објекат, који може да изазове свака јача киша, једна страна зида мораће да се реновира. Сала и игралиште су смјештени до школске зграде, па је угрожена и безбједност ученика.

- Прије 15 дана имали смо заиста непријатну ситуацију. Средњошколци који су се играли на школском дворишту лоптом су погодили прозор и том приликом лакше су повријеђена два наша ученика - каже директор школе Дарко Јегодић.

И станари околних зграда жалили су се руководству школе због буке која се чује у ноћним чаовима. Због свега, упућен је и захтјев ЦЈБ да појача патроле у близини школе. Руководство школе поручује да ће се обратити и представницима локалне заједнице за помоћ у санацији оштећења.