latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:20 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Зворнику враћен ЦЈБ (ВИДЕО)

Зворник је прошле године добио статус града. Прије неколико дана Зворнику је враћен и Центар јавне безбједности, који је укинут 2001. године.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

За начелника Центра изабран је Горан Абазовић, досадашњи командир зворничке Јединице за подршку.

Центар јавне безбједности покриваће и шест општина, односно полицијских станица из ове регије: Осмаке, Шековиће, Власеницу, Милиће, Братунац и Сребреницу.

- Акценат ћемо ставити на борбу против тероризма и екстремизма, као и тешких облика криминалитета, а с друге стране, радићемо свакодневно на заштити имовине лица и грађана - каже начелник Центра Горан Абазовић.

Осим наведених приоритета, један од главних циљева биће едукација предшколаца и школараца ради спречавања утицаја наркотика на дјецу и младе. У Градској управи наглашавају да су поносни што се још једна установа вратила у Град.

- ЦЈБ је једна станица на путу за поврат свих других институција које реално припадају Зворнику и овом подручју. Ми очекујемо да ће току следеће године почети "борба" за враћање Окружног суда, Привредног суда и Тужилаштва у Зворник - каже градоначелник Зоран Стевановић.

У ЦЈБ подсјећају да ће у складу са Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста, бити извршена прерасподјела постојеће радне снаге у оквиру Центра.