latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:08 ⇒ 11:29 | Аутор: РТРС

Братунац-Пронађени посмртни остаци три жртве

На локалитетима Вољавица и Орлица у општини Братунац завршена је ексхумација током које су пронађени остаци једног комплетног и некомплетни посмртни остаци два тијела.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Посмртни остаци транспортовани су у Комеморативни центар у Тузли, гдје ће методом ДНК анализе бити утврђен идентитет жртава.

Према величини костију и доступним изјавама свједока, остаци два некомплетна пронађена тијела, вјероватно, припадају двојици дјечака бошњачке националности узраста око 15-16 година, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Активности на терену и координацију процеса ексхумације, по наредби поступајућег тужиоца, вршио је стручни сарадник Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

У процесу ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, љекар специјалиста судске медицине, као и полицијски службеници Полицијске станице Братунац.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама укљученим у процес тражења и идентификације несталих лица, наставља интензивне активности на тражењу несталих у свим крајевима БиХ, додаје се у саопштењу.

Извор: СРНА