latinica  ћирилица
19/10/2016 |  22:10 ⇒ 22:22 | Аутор: РТРС

Партизану побједа у посљедњем секунду!

Кошем Стефана Бирчевића у посљедњој секунди кошаркаши Партизана савладали су Лудвигсбург 65:64, на дебију у ФИБА Лиги шампиона.
Партизан (фото: www.aba-liga.com) -
Партизан (фото: www.aba-liga.com)

Њемачки тим је имао два слободна бацања при вођство 64:63 на 12 секунди прије краја, али је Американац Вес Вошпун промашио оба, након чега је Бирчевић ухватио лопту, предао је Хечеру, он у углу проиграо усамљеног Ратковицу, који умјесто шута за три проналази Бирчевића у рекету, а овај прије сирене погађа за побједу.

Партизан је одиграо са много осцилација у Њемачкој, губио је и водио са 11 поена разлике, "продао" више од 20 лопти, али је успио да забиљежи шесту узастопну побједу у октобру.

Тим Александра Џикића је очајно почео меч, губио је 13:2 и први кош из игре постигао тек у седмом минуту меча, али је већ до краја првог периода преокренуо серијом 16:3. У наставку меча црно-бијели су прије свега јаком одбраном диктирали ритам, а немоћ домаћина у нападу су кажњавали експлозивним нападима.

Серијом Бирчевића стижу до двоцифрене преднсоти средином трећег периода (46:35), али потом улазе у кризу. Лудвигсбург смањује на -6 пред посљедњи период, у којем су се црно-бијели испромашивали и попутно пали у одбрани, па домаћин стиже до преокрета на 61:60, два и по минута прије краја.

Бирчевић тада погађа важну тројку, након чега Партизан не успијева да казни промашај домаћина, Гонсалвез узвраћа, након чега гријеши Ратковица, да би 12 секунди прије краја Вошпун изнудио два слободна бацања. Умјесто да овјери побједу, он промашује оба, након чега је услиједила описана акција црно-бијелих за велику побједу на повратку у Европу.

Најефикаснији у редовима Партизана био је јунак Бирчевић са 15 поена уз 5 скокова, 11 је додао Вил Хечер, али је изгубио пет лопти, док је двоцифрен био још само Бранислав Ратковица са 10 поена уз 5 асистенција.

Мартин је предводио Лудвигсбург са 14 поена и 4 скокова, по 12 су додали трагичар Вошпун и Гонзалвес, док је 10 уз 9 скокова убацио Тиеман.

Извор: Б92