latinica  ћирилица
19/10/2016 |  18:31 | Аутор: РТРС

Џаферовић: Нема ништа од Човићевог приједлога о виртуелним изборним једницама

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић реако је како у БиХ неће бити никаквих виртуелних изборних јединица какве је предлагао предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.
Шефик Џаферовић - Фото: СРНА
Шефик ЏаферовићФото: СРНА

"Нема никаквих додатних територијалних и етничких подјела у БиХ. Могу постојати уставне реформе које воде реинтеграцији БиХ. Неће бити ниједне уставне реформе која ће нас водити ка даљим територијалним и етничким подјелама", изјавио је Џаферовић.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић недавно је прокоментарисао начин на који се планира ријешити проблем избора чланова Предсједништва БиХ.

Он је рекао да ће у ФБиХ остати директан избор кроз који ће осигурати да се два члана Предсједништва бирају по моделу да један народ другом не може бирати члана Предсједништва те да су о томе са СДА постигли готово усаглашен став.

"Биће то једна виртуелна изборна јединица која ће важити само за дан избора, да имате тај модалитет којим сте осигурали да, рецимо, представник из једног народа не може утицати или, боље речено, да доминантно не може утицати на избор кандидата другог народа. Сад је преостало питање како то формално записати, а то су у суштини двије виртуелне изборне јединице", рекао је Човић у интервјуу за Независне.

Извор: Кликс