latinica  ћирилица
19/10/2016 |  17:50 | Аутор: РТРС

Србија: Смијењени директори 11 болница

Министар здравља Србије Златибор Лончар смијенио је директоре у 11 болница у Србији, након првог извјештаја о стању у тим здравственим установама.
Златибор Лончар -
Златибор Лончар

Извјештај су саставили тимови од најеминентнијих професора и љекара које је именовало Министарство здравља, а који су у протеклих седам дана контролисали рад болница у Србији.

Они су Лончару данас поднијели прве извјештаје који су резултат контроле у области вођења документације, хигијене, односа према пацијентима, стручног рада и опремљеност установа, саопштило је Министарство здравља.

Смијењени су директори општих болница у Аранђеловцу, Мајданпеку, Бору, Горњем Милановцу, Неготину, Крушевцу, Прибоју, Врању и Пријепољу, као и директори Здравственог центра у Неготину и Очне клинике у Нишу.

Директор опште болнице у Ваљеву је поднио оставку из здравствених разлога, па ће и на његово мјесто бити именована нова особа.

У појединим болницама, односно њиховом руководству, дат је рок од двије недјеље да исправе уочене недостатке.

"Кадровске промене су само први корак у решавању ситуације коју смо затекли. Тимови настављају свој рад све док се све болнице не уведу у систем који подразумева поштовање свих здравствених правила и протокола", навео је Лончар у писаној изјави.

Како се истиче у саопштењу, до петка, 28. октобра, министар очекује извјештаје о стању у домовима здравља и клиничким центрима.

Извор: СРНА