latinica  ћирилица
19/10/2016 |  14:46 | Аутор: РТРС

Звезда апеловала навијачима да не путују у Истанбул

Кошаркашки клуб Црвена звезда апеловао је данас на своје навијаче да не путују у Истанбул на меч са Галатасарајем у Евролиги због догађаја од прије двије године када је у том граду убијен Марко Ивковић.
КК Црвена звезда - Фото: илустрација
КК Црвена звездаФото: илустрација

"Због свега што се догађало у блиској прошлости, напада на наше присталице у Истанбулу, и на првом мјесту убиства нашег навијача Марка Ивковића, Црвена звезда обавјештава своје симпатизере да и овога пута не организује пут у Истанбул, као и да нема у свом посједу ниједну карту за дуел у дворани "Абди Ипекчи", наводи се на сајту црвено-бијелих.

Из Звезде су поручили да клуб не може безбиједносно да покрије меч са Галатасарајем и било какав долазак својих навијача у Истанбул.

"У вријеме великих тензија, након ранијих дешавања у Истанбулу приликом доласка кошаркаша Црвене звезде, али и константних провокација појединаца након убиства Марка Ивковића, који се декларишу као навијачи тог турског клуба, апелујемо на све који су имали намјеру да путују у Турску, да то не чине".

Даље се наводи да су из Црвене звезде "спремни смо на одсуство својих навијача и врло драгоцјене подршке са трибина, знајући да се никоме коме је црвено-бијела боја при срцу, неће догодити нешто лоше".

Утакмица 2. кола Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде игра се у петак од 19 сати.

Извор: Танјуг