latinica  ћирилица
19/10/2016 |  14:34 | Аутор: РТРС

Црна Гора: Заплијењено више од 13,5 килограма дроге

Црногорски цариници и полицајци заплијенили су више од 13,5 килограма марихуане и сканка на прелазу Дебели бријег на граници са Хрватском и Сукобин-Мурићани на граници са Албанијом.
Заплијена дроге (илустрација) - Фото: ФОНЕТ
Заплијена дроге (илустрација)Фото: ФОНЕТ

Службеници Управе царина и Управе полиције су, у понедјељак ујутро, 17. октобра, на два гранична прелаза, у размаку од 20 минута, открили више од 8,5 килограма марихуане и око пет килограма сканка, каже се у заједничком саопштењу управа.

На граничном прелазу Дебели бријег у аутомобилу мађарских регистарских ознака, којим је управљао мађарски држављанин чији су иницијали И.Т. /30/, откривено је 16 паковања са 8.541 грама материје за коју се сумња да је марихуана, која се налазила у специјално израђеном скровишту.

Лице је ухапшено, дрога је одузета, а о свему су обавијешени полицијски службеници Одсјека за борбу против дроге и кријумчарења, који су преузели лице, дрогу и возило и о догађају обавијестили државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

На заједничком граничном прелазу Црне Горе са Албанијом, Сукобин-Мурићани, контролисано је возило "голф четири", албанских регистарских ознака, којим је управљао Албанац И.Ш. /37/, док се на мјесту сувозача налазио Г.К. /42/, такође, албански држављанин.

Детаљном контролом возила пронађено је 10 пвц паковања са око пет килограма зелене биљне материје за коју се сумња да је сканк.

У складу са Протоколом о раду на заједничком граничном прелазу Сукобин-Мурићани, особе, возило и дрогу су преузели службеници албанске полиције ради даљег поступања и процесуирања.

Извор: СРНА