latinica  ћирилица
19/10/2016 |  13:59 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Јавни позив за пријем нових корисника заштитне радионице

Фондација "Заједнички пут" из Приједора расписала је јавни позив за пријем нових чланова у Заштитну радионицу која у граду на Сани успјешно дјелује од јануара прошле године с циљем подршке самозапошљавању младих људи, посебно младих са инвалидитетом.
Приједор (архива) -
Приједор (архива)

"Фондација `Заједнички пут` Приједор уз подршку оснивача и најзначајнијег донатора Семире Хофман, као и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, намјерава реализовати низ активности ради поспјешивања самозапошљивања младих путем Заштитне радионице", саопштено је из ове фондације.

Млади ће имати прилику да се упознају и да науче технике старих заната, декупаж и технику израде уникатног накита, а посебна пажња биће посвећена ученицима Јавне установе Центар "Сунце" Приједор, њиховом оспособљавању и унапређењу практичне наставе.

Заштитна радионица броји више од 30 излагача који су од оснивања радионице направили више од 2.000 уникатних и ручно рађених производа чијом продајом су остварили више од 10.000 КМ накнада.

Позив за нове кориснике отворен је до 25. октобра ове године, а додатне информације могу се добити на веб-страници www.fondacijazajednickiput.org или лично у просторијама Заштитне радионице Приједор, која се налази у близини робне куће "Патрија".

Извор: СРНА