latinica  ћирилица
19/10/2016 |  13:57 ⇒ 13:58 | Аутор: РТРС

Свечана сједница поводом 25 година НСРС 24. октобра

Одбор за обиљежавање 25 година постојања и рада Народне скупштине Републике Српске на данашњој сједници у Народној скупштини утврдио је Програм обиљежавања који почиње свечаном сједницом у понедјељак, 24. октобра и траје кроз разне садржаје и активности све до 9. јануара 2017. године.
НС РС - Фото: РТРС
НС РСФото: РТРС

Предсједавајући Одбора за обиљежавање и актуелни предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће свечана сједница Народне скупштине Републике Српске бити одржана у понедјељак са почетком у 12 часова, послије чега ће у Народној скупштини бити уприличен пријем за званице и уручене повеље заслужним институцијама и појединцима.

“У изложбеном простору Народне скупштине биће свечано отворена изложба архивских докумената “25 година Народне скупштине“, коју је приредио Архив Републике Српске.

У 19.00 часова у Концертној сали Банског двора биће одржан концерт Симфонијског оркестра Бањалучке филхармоније, који је поклон предсједника Републике Српске Милорада Додика поводом обиљежавања овог значајног јубилеја“, рекао је предсједник Чубриловић.

Он је додао да ће на Свечаној сједници бити приказан филм “25 година Народне скупштине“ снимљен у продукцији РТРС-а, а чији аутор је новинар Сњежан Лаловић.

Одбор је данас упознат да је на конкурс за основне и средње школе за најбољи литерарни рад, који је расписао Педагошки завод Републике Српске, пристигло 1023 ученичка рада, док је на ликовни конкурс стигло 723 рада. Пријем наставника и ученика награђених на конкурсу и уручење награда биће уприличено у току новембра.

Народна скупштина Републике Српске ове године обиљежава 25 година од када су 24. октобра 1991. године посланици тадашње Скупштине СРБиХ донијели Одлуку о оснивању Скупштине српског народа у Босни и Херцеговини.