latinica  ћирилица
19/10/2016 |  12:39 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Приоритет мигранти и борба против тероризма

Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да миграторна кретања и активности у борби против тероризма остају приоритети дјеловања Министарства у наредном периоду.
Зоран Ђорђевић    (Фото:vijesti.ba) -
Зоран Ђорђевић (Фото:vijesti.ba)

Он је, говорећи на сједници Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове, рекао да је ангажовање припадника Министарства одбране Србије на границама према Бугарској и Македонији било неопходно јер полиција није могла да контролише дубину територије и спријечи неконтролисан улазак миграната.

Ђорђевић је навео да је то резултирало да је од 15. јула, када су успостављене заједничке јединице, спријечен улазак 12.051 миграната у земљу, а против 56 кријумчара људима је подигнута пријава.

-Било је потребно да се граница обезбиједи по дубини и с обзиром на то да Влада Србије није жељела да подиже зидове ангажовање припадника Војске Србије било је нужно. Од јула то подручје надлећу и беспилотне летјелице - рекао је Ђорђевић.

Говорећи о стању на линији разграничења са самопроглашеним Косовом, Ђорђевић је истакао да је стање под контролом и да Војска сарађује са Кфором у складу са раније потписаним војно-техничким споразумом.

Он није желио да одговори на питање када ће Војска Србије изаћи на границу са Албанијом, што предвиђа Резолуција 1244 Савјета безбједности УН.

Извор: СРНА