latinica  ћирилица
19/10/2016 |  12:16 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

Угљевик: Вишедневне свечаности у част Свете Петке

У Угљевику ће у част крсне славе општине - Свете Петке Параскеве од 21. до 27. октобра бити одржане бројне културне и спортске манифестације и додијељена признања појединцима и организацијама заслужним за развој локалне заједнице.
Угљевик - Фото: РТРС
УгљевикФото: РТРС

Славске свечаности почињу у петак, 21. октобра, концертом Музичке школе "Корнелије Станковић" из Угљевика и гостију из Закладне умјетничке школе "Јизни" из Прага у угљевичком Центру за културу.

У суботу, 22. октобра, Друштво добровољних давалаца крви "Рудар" организује традиционалну акцију даривања крви.

Истог дана биће одржана и Девета смотра дјечијег фолклорног стваралаштва чији ће учесници у 16.00 часова свечано продефиловати улицама Угљевика, а наступаће од 17.00 часова у Спортској сали.

Отворено првенство Угљевика у стрељаштву одржаће се на Руднику и Термоелектрани у недјељу, 23. октобра, са почетком у 10.00 часова, а у 11.00 часова биће отворен Међународни џудо турнир који се одржава у Спортској сали.

Позоришна предства "Еј судбино, судбино" Милана Малбаше у организацији Центра за културу најављена је у понедјељак, 24. октобра, са почетком у 20.00 часова.

Вечерње богослужење у храму Свете Петке Параскеве предвиђено је у сриједу, 26. октобра, у 16.00 часова, након чега ће општински званичници и гости положити цвијеће на Централно спомен-обиљежје за 301 погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата из Угљевика.

Истог дана у 17.00 часова биће одржана свечана сједница Скупштине општине Угљевик у Центру за културу на којој ће о напретку и модернизацији локалне заједнице говорити начелник Василије Перић, а заслужним појединцима и организацијама биће додијељене повеље, медаље и значке општине Угљевик.

У четвртак, 27. октобра, у 15.00 часова у храму Свете Петке Параскеве биће служено свечано богослужење коме ће присуствовати Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом, потом ће литија кренути улицама Угљевика и у 15.30 биће уприличено резање славског колача испред зграде.

Извор: СРНА