latinica  ћирилица
19/10/2016 |  11:51 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Радојичић: СНСД остварио изборни циљ

Новоизабрани градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је усвојен нови коалициони споразум о формирању и функционисању скупштинске већине у граду Бањалуци коју ће чинити СНСД, ДНС, СП, Уједињена Српска и један одборник из реда националних мањина.
Игор Радојичић и Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Игор Радојичић и Срђан АмиџићФото: РТРС

На данас одржаној конференцији за новинаре, истакнуто је да је СНСД остварио изборни циљ.

- Наш изборни циљ била је побједа за градоначелника и побједа листе одборника. То су била два циља и оба су остварена, рекао је Радојичић.

Нагласио је да је листа одборника СНСД освојила 11 мандата у градској скупштини.

- Наш примарни циљ је био освојити 30.000 гласова. Листа је освојила нешто преко 31.000. Примарни циљ је, дакле, пребачен за 1.000 гласова, рекао је Радојичић и додао да је у односу на 2012.годину број гласова повећан са 25.000 на 31.000 гласова.

Када је ријеч о гласовима за градоначелника, наведено је да је циљ био 50.000, а укупно су освојили 56.173 гласа.

"Вјероватно ћемо имати два потпредсједника, што је у складу и са новим Законом о локалној самоуправи. То би требало да буде један одборник из СП и из реда националних мањина, односно /Саша/ Чудић", рекао је Радојичић на конференцији и додао да ће замјеника градоначелника дати СНСД.

Радојичић је за наредни период најавио реформу градске администрације која ће бити спроведена у неколико фаза. Прва која ће бити спроведена је реформа постојећих одјељења и одсјека.

Најавио је и формирање комуналног холдинга, те трансформацију или укидање појединих агенција у граду као што су Центар за развој села, Градска развојна агенција и Раднички универзитет.