latinica  ћирилица
19/10/2016 |  11:41 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

ЛШ: Дерби трећег кола у Барселони (ВИДЕО)

Дерби трећег кола Лиге шампиона биће одигран вечерас. Барселона на свом "Ноу Кампу" дочекује Манчестер Сити. Од осталих мечева издвајамо дуеле Бајерн-ПСВ и Наполи-Бешикташ.
Лига шампиона - Фото: РТРС
Лига шампионаФото: РТРС

Пеп Гвардиола се враћа на "Ноу Камп" гдје је остварио највеће тренерске успјехе у каријери. Сада као тренер Манчестер Ситија игра против свог бившег клуба, а по свему судећи улог је прво мјесто у групи.

"Прије годину и по био сам овдје са Бајерном и уживао сам. На овом стадиону сам провео много времена и дио је мог живота. Дошао сам као дјечак и остварио каријеру и као играч и као тренер. Када дођем овдје навиру ми разна сјећања. Овдје ми живи породица и зато је увијек лијепо доћи на ово мјесто", рекао је Пеп Гвардиола, тренер Манчестер Ситија.

Гвардиола ће за противника имати свог некадашњег саиграча, Луиса Енрикеа. Стратег Барселоне је веома успјешан у свом мандату на клупи Каталонаца, а свог колегу и енглески тим изузетно поштује.

"Рад новог тренера код њих се већ види и они ће сигурно да напредују још више. Већ сада су атрактивна екипа и драго ми је што ћемо против таквог тима играти за прво мјесто. Драго ми је што Манчестер сити води Пеп Гвардиола иако знамо да ће због тога бити теже остварити повољан резултат", истакао је менаџер Каталонаца, Луис Енрике.

У оквиру групе Ц играју Селтик и Менхенгладбах, а дуели ова два клуба биће за треће мјесто и Лигу Европе.

У групи Б Наполи дочекује Бешикташ и побједом би обезбиједио осмину финала.

У Минхену ћемо гледати дуел Бајерна и ПСВ-а, а у Кијеву Динамо игра против Бенфике.