latinica  ћирилица
19/10/2016 |  11:41 ⇒ 11:45 | Аутор: РТРС

Решићева на Конгресу локалних и регионалних власти Савјета Европе

Химном Европске Уније, у Стразбуру је данас званично почела 31. сједница Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе.
Лејла Решић у Стразбуру - Фото: РТРС
Лејла Решић у СтразбуруФото: РТРС

На овој сједници је Гудрун Мослер-Торнстром, из Аустрије, изабрана за новог предсједника Конгреса. Она је досадашња предсједница Дома регионалних иницијатива и прва је жена предсједница Конгреса, у његовој историји,наведено је у саопштењу Министарства управе и локалне самоуправе РС.

У свечаном говору, новоизабрана предсједница је истакла да ће у своме раду инсистирати на социјалним иницијативама као и иницијативама које се тичу женских права али и даљем развоју локалних и регионалних пројеката.

На овом засједању ће бити верификоване делегације држава чланица које учествују у раду Конгреса.

Делегацију БиХ, у наредном мандату, чине предсједник Федерације БиХ и шеф делегације Маринко Чавара, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске и замјеник шефа БХ делегације ЛејлаРешић те потпредсједница ФБиХ и секретар делегације Мелика Махмутбеговић.

Делегација БиХ ће до марта 2017. године бити употпуњена и са представницима локалних заједница из Републике Српске и ФБиХ.