latinica  ћирилица
19/10/2016 |  11:27 | Аутор: РТРС

ЦГ: Објављен транскрипт наводног разговора Дикића и "Синђе"

Подгоричке Дневне новине објавиле су данас транскрипт наводног разговора бившег шефа српске Жандармије Братислава Дикића са извјесним Синђом, који треба да потврди да је Дикић са групом људи планирао хапшење премијера Мила Ђукановића, уколико прогласи побједу своје ДПС.
Братислав Дикић - Фото: ТАНЈУГ
Братислав ДикићФото: ТАНЈУГ

Лист тврди да је транскрипт аутентичан, и наводи да су разговори Дикића "са сарадницима" пресретани седам дана прије парламентарних избора у Црној Гори, који су одржани у недјељу.

Наводи се да се из дијела те комуникације види да је било координације између Дикића и његове групе са одређеним политичким субјектима у Црној Гори и параобавјештајним структурама из Русије, који воде кампању против НАТО-а, пишу Дневне новине.

Дневне новине наводе да се из разговора ове двојице види да су повезани са неким домаћим политичарима који имају намјеру да прогласе побејду и уђу у Скупштину, али да та координација иде преко неких параобавјештајних канала, у којима су и неки руски држављани, и да главни има неке везе са Русијом.

Према Дневним новинама, разговор се тиче детаља наводне акције, која је у плану, помиње се упад касно увече, "послије проглашења избора", ако не прође све мирно, и да све мора бити завршено "до сутра у подне".

Дикић је два дана провео у Подгорици, а кретао се и у правцу Цетиња, Вирпазара и Никшића, а не Острога, како је у међувремену изјавио његов адвокат, пише лист.

Група од 20 држављана Србије ухапшена је на дан избора у Црној Гори, а у уторак је за њих 14 одређен притвор до мјесец дана.

Дикићу је, како су јавили црногорски медији, током јучерашњег саслушања позлило и пребачен је у болницу.

Извор: Танјуг