latinica  ћирилица
19/10/2016 |  09:25 | Аутор: РТРС

Бањалучанка вратила изгубљену коверту с новцем за операцију

У доба кад је поштење потиснуто на маргину, млада мајка Алиса Ашић из Бањалуке својим потезом показује да још има наде јер је пронашла на улици изгубљену коверту са 10.000 марака од "свјеже" подигнутог кредита, испоставиће се касније намијењеног за операцију, те новац вратила једном старијем човјеку.
Новац - Фото: илустрација
НовацФото: илустрација

Она је прије неколико дана са кћеркицом отишла у банку како би платила рачуне, а по изласку угледала је старијег човјека који је ходајући "промашио" џеп, па је коверта с новцем остала на улици, а он наставио даље.

"Сигурно је мислио да је коверту ставио у џеп, ја сам га звала, али се није окренуо. Тада сам узела коверту и потрчала за њим, те га стигла. Кад је видио шта му носим, сав је проблиједио и замуцао. Рекла сам му: 'Господине, испало вам је ово', а он се потпуно изгубио. Знам само да је отворио коверту и рекао: 'Сине, мени је кредит од 10.000 овдје'", прича Алиса.

Чим се мало прибрао, тај човјек јој је захвалио те узео једну новчаницу из коверте и понудио јој у знак захвалности. Ипак, Алиса је то одбила јер сматра да није урадила ништа вриједно помена.

"Рекла сам му да нема потребе за тим и да је све у реду. Окренула сам се и пошла с дјететом на другу страну, кад ме упитао како се зовем. Одговорила сам му и отишла", каже Алиса.

Алису је касније контактирао син тог човјека и рекао јој да јој дугују захвалност за читав живот.

"Нашли су ме путем Фејсбука. Тражили су да се видимо и рекли да су ми дужници за цијели живот, поготово што је споменути кредит намијењен за операцију", рекла је Алиса.

На питање да ли би опет све исто урадила, Алиса одговара потврдно. "Дубоко вјерујем да се враћају и добро и зло које другима чинимо, те у складу с тим и живим. А имам и дијете, па увијек гледам да никога не повриједим и ако могу - да помогнем колико могу", истиче Алиса.

Извор: Независне новине