latinica  ћирилица
19/10/2016 |  08:55 | Аутор: РТРС

Предсезона НБА: Солидна партија Јокића у поразу Денвера (ВИДЕО)

Никола Јокић пружио је нову солидну партију у предсезони НБА лиге, али то није било довољно да Денвер Нагетси избјегну пораз од Оклахома Сити Тандера – 97:87.
Никола Јокић - Фото: Getty Images
Никола ЈокићФото: Getty Images

Млади Сомборац, коме је ово друга сезона у најјачој лиги свијета, забиљежио је 11 поена (5/8 за два, 0/1 за три), шест скокова, асистенцију и украдену лопту, односно двије изгубљене.

Најефикаснији у екипи из Колорада био је Данило Галинари са 18 поена (3/9 за два, 1/4 за три) и три ухваћене лопте, а запажен учинак имали су још Вил Бартон, Кенет Фарид и Јамал Мареј са по девет поена.

С друге стране, домаћина је до тријумфа предводио Стивен Адамс са 17 поена (8/12 за два) и девет скокова, а највећа подршка Новозеланђанину били су Енес Кантер са два поена и скоком мање, односно Расел Вестбрук са 12 поена и девет успјешних додавања.

Актуелни шампиони, Кливленд Кавалирси поражени су пред својим навијачима од Вашингтон Визардса 96:91, а у тиму домаћина по први пут, од када је прије неколико дана продужио уговор, нашао се и Џеј-Ар Смит.

Ипак, и поред тога што су играли у најјачем саставу, гости из престонице Сједињених Америчких Држава славили су највише захваљујући одличним партијама резервиста Ендруа Николсона (19 поена, осам скокова) и Маркуса Томтона (16 поена, пет скокова). Двоцифрен је био и Џон Вол са 17 поена (2/8 за два, 3/5 за три), пет ухваћених лопти и четири асистенције, као и Бредли Бил са 13.

У тиму шампиона бољи од осталих био је Леброн Џејмс са 18 поена (8/12 за два, 0/1 за три), четири скока и два успјешна додавања, Кевин Лав додао је 15, а Тристан Томпсон 14 поена.

Најубједљивији претходне ноћи био је Мајами Хит, који је на свом терену декласирао Орландо Меџик – 107:77.

Поново је цијела петорка Хита одиграла веома добро, а најефикаснији је био Горан Драгић са 17 поена (7/9 за два, 1/4 за три), пет асистенција и четири скока. Вили Рид убацио је 16, а Дион Вејтерс иТајлер Џонсон по 15 поена.

Код гостију је једини расположен за игру био новајлија Серж Ибака са 15 поена (6/11 за два, 1/1 за три) и девет ухваћених лопти, док је двоцифрен био само још Еван Фурније са десет поена.

Извор: Б92