latinica  ћирилица
17/10/2016 |  12:18 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

Приједор: Ученик специјалне школе на Олимпијади у Аустрији (ВИДЕО)

У специјалну школу Центар "Сунце" у Приједору, ове године уписано је 119 ученика. Један од ученика овог Центра, Немања Јефтић, припрема се за одлазак на Специјалну малу Олимпијаду у Аустрији, гдје ће учествовати више од стотину земаља. Такмичиће се у скијању.
Немања Јефтић - Фото: РТРС
Немања ЈефтићФото: РТРС

Немања Јефтић ученик је првог разреда у приједорском Центру "Сунце" и представник на Специјалној малој олимпијади у Аустрији. Сјајан спортиста одлучио се ове године за смјер бравара. Одличан ученик, кажу професори и додају да ово није први пут да Немања представља ову установу.

Немања жељно ишчекује одлазак у Аустрији и нада се осавајању медаље.

Професор Драган Рађеновић каже да ће радити на томе да Немања прије одласка додатно усаврши дисциплину у којој се такмичи..

- Вјерујем да ће ове године бити и снијега па ћемо додатно усавршити скијање, тако да очекујем да Немања можда донесе и медаљу - каже Рађеновић.

У Центру "Сунце" истичу да су ученици већ доносили медаље и награде са такмичења.

- Сваки пут када наша дјеца оду на такмичење, они донесу награде. Они су заправо пуни неких награда и медаља и то им пуно значи - каже Милица Татић, социјална радница у овом центру.

Ове школске године, у овој установи наставу похађају 94 основца и 25 средњошколаца, који су уписани на три заната: кулинарски, шнајдерски и браварски. У јавној установи Центар "Сунце" кажу да ово није коначан број, јер је упис могућ током цијеле школске године.