latinica  ћирилица
16/10/2016 |  17:47 | Аутор: РТРС

Звезда у узбудљивој завршници савладала Чукарички

Фудбалери Црвене звезде савладали су узбудљивој завршници екипу Чукаричког – 3:1, у оквиру 12. кола Суперлиге Србије.
Црвена Звезда - Фото: илустрација
Црвена ЗвездаФото: илустрација

Црвено-бијели су повели аутоголом Лукаса Пјасентина у 57. минуту, а исти играч је изједначио у 83. сјајним поготком из слободног ударца. Побједу домаћину донијели су Предраг Сикимић у 85. и Уго Вијеира у надокнади времена.

Звезда је прва на табели са 31 бодом, док је Чукарички закуцан за дно, са само седам освојених бодова. У наредном колу Звезда гостује у Суботици, а тим са Бановог брда дочекују екипу Металца.

Црвено-бијели су у првих 45. минута имали већу иницијативу и могли до гола, али је одбрана екипе са Бановог брда одолијевала притиску и није дозволила играчима Звезде да дођу до гола. Напади фудбалера Чукаричког нису били опасни, покушавали су из контре да дођу до гола, али голман Филип Мањловић у првом полувремену није имао превише посла.

У другом полувремену, а поготво у завршници виђена су чак четири гола. Један од најбољих у екипи Чукаричког, Пјасентин постигао је аутогол, али је седам минута прије краја меча, фантастичним голом изједначио. Ипак, кратко је трајала радост екипе Гордана Петрића јер је Предраг Сикимић, само два минута касније, преокренуо резултат за поновно вођство екипе Миодрага Божовића.

Тачку на крај и коначан резултат поставио је Уго Вијеира у надокнади времена за нову побједу црвено-бијелих и прво мјесто на табели.

Извор: Б92