latinica  ћирилица
16/10/2016 |  17:17 ⇒ 17/10/2016 | 09:21 | Аутор: РТРС

Привођење лица у вези с убиством Лазаревића (ВИДЕО)

У Источном Сарајеву је из возила у покрету убијен Мирослав Лазаревић, одраније познат полицији.
Источно Ново Сарајево: Убијен Мирослав Лазаревић - Фото: СРНА
Источно Ново Сарајево: Убијен Мирослав ЛазаревићФото: СРНА

Полиција Републике Српске ухапсила је више лица. Незванично, обрачун се доводи у везу са нарко-мафијом.

Тридесетдвогодишњи Мирослав Лазаревић убијен је јутрос око 2 часа у мјесту Миљевићи. На њега је пуцано из аутоматског оружја док се возио Београдском улицом. Класичан напад из возила у покрету био је кобан за Лазаревића. Оваква убиства нису непознаница у Источном Сарајеву, јер је до сада неколико особа из криминалног миљеа убијено на сличан начин.

Посљедње убиство са потписом мафијашких кланова десило се на истом овом мјесту у августу 2008. када је из више хитаца убијен Зоран Голуб звани Чарлама. Након бурног периода мафијашких обрачуна, грађани Источног Сарајева протеклих осам година мирно су спавали. Пред камере не желе и надају се да је убиство Лазаревића спорадичан случај.

Истрага је и даље у току. Неколико лица је приведено на саслушање, док је полицији Српске МУП Кантона Сарајево предао два лица која су ухапшена након што су у једном сарајевском насељу запалили путничко возило марке BMW. Та два лица  затим су се удаљили са мјеста убиства, а након краћег времена су ухапшена. У запаљеном аутомобилу је пронађена и аутоматска пушка.

- Ова лица се директно доводе у вези са извршењем наведеног кривичног дјела. Истрага је у току, а више информација биће познато касније. Истрагу заједнички проводе припадници одјељења за организовани и тешки криминалитет ЦЈБ Иесточно Сарајево и посебно одјељење Републичког тужилаштва - изјавила је Мирна Миљановић, потпаролка Министарства унутрашњих послова РС.

Убијени Лазаревић је познат полицији у вези с препродајом украдених авозила, а ранијих година се скривао ван граница БиХ због крађе аутомобила.