latinica  ћирилица
07/10/2016 |  17:17 | Аутор: РТРС

Италијански новинар тврди да репортажа није лажирана

Луиђи Пелецеа, италијански новинар популарне емисије Ле Иене (Хијене), који је урадио видеорепортажу "Гдје ИД купује оружје за напад на Европу", рекао је да његова репортажа није лажирана, а нити да је било кога потплатио, преноси Н1.
Шверц оружја из БиХ - Фото: РТРС
Шверц оружја из БиХФото: РТРС

- Када радимо нешто овог типа, у игри није само моја репутација већ и репутација цијеле једне емисије. Разумијете?! Тако да апсолутно нема грешке, а још битније, немамо разлога да лажирамо било шта - казао је Пелецеа за Н1.

Италијански новинар тврди да је спреман доћи у БиХ и доставити цјелокупан снимљени материјал.

- Ми смо на располагању да путем италијанских власти и ако то власти БиХ буду тражиле, доставимо сирови материјал. Све оно што је снимљено у присуству тих особа. Ту ће се све видјети. Упамтите да смо ми емисија која постоји 20 година и никада нисмо ни сањали да урадимо нешто што је лажирано, јер за тим нема потребе. Сваки пут када некога ухвате и нас оптуже да смо их потплатили, ми пошаљемо сирови материјал, из којег се види шта се догађало - казао је Пелецеа.

Осим овога, Пелецеа је потврдио да је 2010. године имао сличан проблем са репортажом у Перуу, о чему свједочи и извјештај локалне полицијске станице у Италији. Наиме, Пелецеу су тада теретили да је у Перуу потплатио више особа како би глумили чланове банде која се бавила продајом наркотика, отмицама, убиствима, итд.

Извор: Н1