latinica  ћирилица
27/09/2016 |  18:54 | Аутор: СРНА

ОХР без коментара на Изетбеговићеву реторику

ОХР није желио коментарисати изјаву предсједавајућег Пресједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће предсједник Републике Српске Милорад Додик имати исту судбину као Садам Хусеин, Муамер Гадафи и Слободан Милошевић, уз образложење да не жели тако постати дио предизборне кампање.
ОХР - Фото: РТРС
ОХРФото: РТРС

"ОХР неће на дневној основи коментарисати изјаве политичара и тако постати дио предизборне кампање. ОХР позива све политичаре да се фокусирају на ствари које су значајне за грађане и да одустану од реторике која је негативна и која изазива подјеле", речено је Срни из ОХР-а.

Сличан коментар Срна је добила и у Амбасади САД у БиХ, из које је поручено да ће локални избори бити одржани крајем седмице, те да подстичу политичке лидере у цијелој земљи да оставе по страни реторику подјела.

"Подстичемо политичке лидере у цијелој земљи да оставе по страни реторику подјела и да се фокусирају на питања која су од важности гласачима – као што су пријеко потребне друштвене, политичке и економске реформе које ће побољшати животе грађана", речено је из Канцеларије за односе с јавношћу Амбасаде САД.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да референдум о Дану Републике Српске представља инат политику предсједника Српске Милорада Додика, коме предвиђа, како је рекао, судбину Садама Хусеина, Моамера Гадафија и Слободана Милошевића.