latinica  ћирилица
27/09/2016 |  16:19 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Шамац: Јефтиније услуге одвоза смећа (ВИДЕО)

У Шамцу ће од 1. октобра послове чишћења јавних градских површина и збрињавања отпада обављати новоосновано комунално предузеће "Слободна зона". За те намјене, предузеће је купило три камиона, неопходни алат и машине, а запослиће 15 радника.
Шамац - комунално предузеће - Фото: РТРС
Шамац - комунално предузећеФото: РТРС

Средства за набавку возила и опреме, у вриједности 149 хиљада КМ, обезбиједила је Општина и из Развојног програма Уједињених нација. Умјесто досадашња два комунална предузећа из сусједних општина која су радила по уговору, сада ће "Слободна зона" радити на цијелом подручју општине Шамац, што ће појефтинити услуге одвоза смећа за домаћинстава.

- Мислим да ћемо покушати да та услуга буде што јефтинија, чак јефтинија од садашње цијене. Пробаћемо скупштинском одлуком да донесемо одлуку којом би сви на територији општине плаћали износ не већи од 4 КМ - каже директор овог предузећа Живан Којић.

Предсједник Скупштине општине Шамац, Предраг Маринковић каже да је интерес општине и грађана да услуга одвоза смећа буде јефтинија и квалитетнија и да 15 радника добије заполење.

И грађани очекују бољу и јефтинију услугу новог комуналног предузећа.

Предузеће ће од 1. октобра запослити 15 радника, а проширењем дјелатности на одржавање путева и улица до краја године још 10 радника.