latinica  ћирилица
27/09/2016 |  15:16 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Станари: Од 1. јануара пословање преко трезорског система Српске (ВИДЕО)

Од 1. јануара наредне године општина Станари пословаће преко трезорског система Републике Српске.
Станари - Фото: РТРС
СтанариФото: РТРС

Споразум о увођењу локалног трезора у Трезор Републике Српске потписали су министар финансија Зоран Тегелтија и начелник општине Душан Панић.

Од 1. јануара 2017. године општина Станари пословаће путем трезорског система Републике Српске. То ће значити бројне предности у односу на досадашњи начин рада.

- Предвиђено је да од 1. јануара 2017. године општина Станари буде дио трезорског система, да има јаснији и транспарентнији систем плаћања, да може једноставније и боље да контролише све своје буџетске кориснике, а Влади Републике Српске омогућиће бржу и бољу размјену података - рекао је Тегелтија.

Начелник општине Станари Душан Панић каже да је општина у кратком периоду успјела да испуни законске предуслове за увођење трезорског пословања, те да се приводи крају обука запослених и техничке радње како би овај систем почео са радом од наредне године.

Надлежно општинско одјељење припрема техничке претпоставке, а предстоји и обука кадрова.

У систем трезорског пословања до сада је ушло седам градова и 56 општина у Републици Српској, а општина Станари све је припремила у рекордном року након што је основана прије само 18 мјесеци.