latinica  ћирилица
27/09/2016 |  14:53 | Аутор: Агенције

Кличко очекује да ће Фјурију бити одузети појасеви

Од када сам постао професионалац 1996. нисам имао овако дугачку паузу. Потпуно сам разочаран што је Фјури други пут отказао борбу, рекао је 40-годишњи боксер.
Владимир Кличко и Тајсон Фјури - Фото: Getty Images
Владимир Кличко и Тајсон ФјуриФото: Getty Images

Дугогодишњи владар боксерске тешке категорије Владимир Кличко жели да се Тајсону Фјурију одузму шампионски појасеви, а медијима је рекао да никада у професионалној каријери није правио толику паузу.

Фјури је прошле недјеље други пут одустао од реванша њихове борбе из новембра, када је направио једно од највећих изненађења у скоријој историји бокса и побиједио Кличка. Украјинац, међутим, не жели да чека и да не ради ништа, и затражио је од владајућих тијела да Британцу одузму појасеве.

- У врхунској сам форми и волео бих да сам могао у Манчестеру да повратим своје појасеве. Од када сам постао професионалац 1996. нисам имао овако дугачку паузу. Потпуно сам разочаран што је Фјури други пут отказао борбу - рекао је 40-годишњи Кличко.

Кличков менаџер Бернд Бенте казао је да ће се боксер поново борити у децембру и да ће ти бити за упражњене појасеве у верзијама WБА и WБО, које сада има Фјури.

- Ситуација је стварно депресивна за Владимира. Пошто Фјури неће моћи дуго да боксује, свјетске организације ће сигурно реаговати. Чекамо њихову одлуку - рекао је Бенте.