latinica  ћирилица
27/09/2016 |  14:03 | Аутор: СРНА

"Логораши неће дозволити привођење предсједника Српске"

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић рекао је да чланови овог савеза неће дозволити евентуално привођење предсједника Републике Српске Милорада Додика због недавно одржаног референдума о Дану Републике.
Бранислав Дукић (фото:dw.com) -
Бранислав Дукић (фото:dw.com)

"Ако треба, ми ћемо стати уз предсједника Републике Српске јер смо прошли кроз 536 логора у Федерацији БиХ и 222 логора у Хрватској и 21 логор у Словенији. Ми ћемо га заштитити, не треба полиција Републике Српске, не треба нико, ево ми ћемо стати уз њега", поручио је Дукић.

Он је нагласио да је, према информацијама којима располаже, 100 одсто чланова Савеза логораша Српске изашло на референдум одржан 25. септембра.

Коментаришући позив Тужилаштва БиХ за саслушање Милорада Додика због одржавања референдума, Дукић је рекао се Тужилаштво БиХ покушава додворити онима који говоре да је Република Српска геноцидна творевина, а српски народ геноцидан.

"Што се Тужилаштва тиче, они се стављају у контекст политике, а не раде за право и правичност. Неће да приводе оне који су починили ратне злочине над Србима, него им смета један Милорад Додик и једно демократско право", истакао је Дукић.

Он је нагласио не зна шта је више потребно у "такозваној БиХ" да се не сатанизује неки од народа.

"Један Сефер Халиловић, који је био начелник штаба такозване Армије БиХ, тражи да Републику Српску освоји за 15 дана, а исти је отворио 126 логора за Србе само у Сарајеву, а у цијелој Федерацији 536", рекао је Дукић.

Према његовим ријечима, то што Халиловић каже да 50 одсто Срба није уз предсједника Српске је његово бројање и његова бројка. "Сеферу Халиловићу би било боље да не долива уље на ватру јер може доћи до одвајања Републике Српске из БиХ", поручио је Дукић.