latinica  ћирилица
27/09/2016 |  13:53 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Чардачани код Лакташа: Пуштен у рад резервоар капацитета 200 метара кубних (ВИДЕО)

У општини Лакташи још један вриједан инфраструктурни објекат.
Лакташи - Водовод - Фото: СРНА
Лакташи - ВодоводФото: СРНА

У мјесној заједници Чардачани изграђен је базен за воду, капацитета 200 кубних метара, чиме се рјешава питање водоснабдијевања у мјесним заједницама Чардачани, Бошковићи и Милошевци.

Постојећи резервоар капацитета 50 кубних метара био је недовољан, посебно љети, да се водом за пиће снабдије 160 домаћинстава Бошковића и сусједних мјесних заједница.

Изградњу резервоара у Чардачанима финансирала је општина Лакташи са 150.000 КМ и он ће бити дио будућег јединственог система водоснабдијевања који се намјерава градити у сарадњи са републичким институцијама.

Начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман рекао је да сама изградња резервоара има велики значај за развој водоводнне мреже у ширем подручју Лакташа.

- Овај резервоар за воду има велики значај за становништво овог краја, јер значи сигурност, нарочито у љетном периоду, домаћинствима у снабдијевању водом за пиће - рекао је Коџоман.

Генерални секретар Вјећа народа РС Ранко Карапетровић рекао је да је пуштање у рад новог резервоара за воду велики догађај за становнике овог краја, јер ствара претпоставку за даље ширење водоводне мреже на овом подручју.

Лакташи имају један од најкомплекснијих система водоснабдијевања, састављен из три подсистема, којима се снабдијевају Лијевче поље, жупски дио општине, док се мјесна заједница Трн снабдијева из градског водовода Бањалука.