latinica  ћирилица
27/09/2016 |  13:26 | Аутор: СРНА

Нусра фронта: САД нам шаље оружје

Командант терористичког Ал Нусра фронта у Сирији тврди да САД наоружавају ову групацију која се бори на страни Исламске државе, те да су им Американци допремили и противтенковске ракете.
Ал Нусра   (Фото:thezentinel.sa) -
Ал Нусра (Фото:thezentinel.sa)

Неименовани командант терориста у интервјуу за њемачки Келнер штад анцејгау, појашњава да оружје нису добили преко Слободне сиријске армије, тзв. "умјерених милитаната", већ директно од САД.

Он се жали да, упркос томе Нусра фронт није сасвим задовољна нивоом сарадње са САД.

У интервјуу који је дат прије напада на конвој помоћи у Сирији, командант милитаната тврдио је да конвој УН, који је потом био нападнут из ваздуха, неће бити пуштен у Алеп, ако сиријска војска, на чијем је челу Башар ел Асад, не уради оно што они очекују.

- Режимске снаге морају да напусте ту територију да бисмо ми пропустили камионе који превозе помоћ. Ако неки шлепер прође, ми ћемо ухапсити возача - запријетио је командант терориста.

Он је поручио да је "крајњи циљ стварање Исламске државе на основама шеријата".

- Секуларна држава за нас је неприхватљива - закључио је командант терористичке организације Нусра фронт, која представља најмоћнију групу радикалних исламиста у околини сиријског града Алепа, а донедавно је била један од најближих савезника Ал каиде.