latinica  ћирилица
27/09/2016 |  12:31 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

Приједор- Отворен друштвени дом у Горњим Орловцима (ВИДЕО)

Након више од двије деценије, мјештани приједорског насеља Горњи Орловци добили су друштвени дом.
Приједор- Друштвени дом у Орловцима - Фото: РТРС
Приједор- Друштвени дом у ОрловцимаФото: РТРС

У реконструкцију старог објекта уложено је више од 140.000 КМ, а пројекат је реализован у оквиру дугорочног програма развоја града. Овај програм подразумијева обнову или изградњу друштвених домова у приједорским мјесним заједницама. 

Обнова друштвеног дома за више од хиљаду мјештана Горњих Орловаца је изузетно значајна. Мјештани кажу да ће дом  бити и мјесто окупљања младих, јер до сада нису имали адекватан објекат.  

У новом објекту друштвеног дома налази се канцеларија, те двије сале у приземљу и поткровљу.

Перо Шпадић, предсједник Савјета МЗ Горњи Орловци, рекао је да су до сада били приморани да све састанке и активности  Савјета организују по кућама или у локалним кафанама, тако да ће нови дом бити свима на корист.

У оквиру дугорочног развоја града Приједора, планирана је обнова домова по мјесним заједницама или изградња нових тамо гдје нису постојали. Обнова ових објеката доказала је да они подстичу развој насеља,  путем бројних садржаја и секција које се оснивају.

Градоначелник Приједора Марко Павић истакао је да је оправдана изградња друштвених домова, тако да ће до краја идућег мјесеца бити завршена још два оваква објекта.

Реконструцију друштвеног дома у Горњим Орловцима финансирао је град Приједор са више од 140.000 марака.