latinica  ћирилица
27/09/2016 |  10:24 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Спортско вече на РТРС-у: Игокеа-Морнар, Динамо-Јувентус

Вечерас на програму РТРС-а два занимљива спортска догађаја. Кошаркаши Игокее дочекују екипу Морнара из Бара, у првој утакмици квалификација за ФИБА Лигу шампиона. У фудбалској Лиги шампиона утакмицу Динамо – Јувентус можете пратити у директном преносу на нашем програму од 20.45.
Спортско вече на РТРС-у (Илустрација: РТРС) -
Спортско вече на РТРС-у (Илустрација: РТРС)

Пред кошаркашима Игокее је тежак задатак, да покушају изборити пласман у Фибину Лигу шампиона, ново такмичење под патронатом Европске куће кошарке. Противник у квалификацијама је црногорски вицешампион, Морнар из Бара, тим који ће ове сезоне дебитовати и у АБА лиги.

Велики пех задесио је Игокеу. На посљедњем тренингу, плејмејкер Џејмс Робинсон, повриједио је руку, и биће одсутан двије седмице. Прилику ће добити Пашајлић и млади Талић. Тренер Бајић зна како добити сутрашњи сусрет.

Морнар се добро појачао током љета. У Бар су стигла тројица Американаца, као и Младен Пантић те Немања Крстић који су некада носили дрес тима из Александровца.

Утакмица Игокеа – Морнар, игра се у Лакташима, од 20.15, а пренос је на нашем програму плус. Улаз на овај сусрет, биће слободан. Реванш је два дана касније у Бару.

У фудбалској Лиги шампиона на распореду су први сусрети друго кола, у групама Е, Ф, Г и Х.

Сви сусрети почињу у 20.45, а Телевизија Републике Српске преносиће утакмицу групе Х, Динамо – Јувентус.

Најзанимљивији од осталих мечева је сусрет Борусије Дортмунд и Реал Мадрида, у групи Ф.

Од осталих утакмица, издвајамо парове: Монако – Бајер Леверкузен и ЦСКА Москва – Тотенхем.