latinica  ћирилица
27/09/2016 |  08:46 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Позив Додика на саслушање у Тужилаштво БиХ нови атак на Српску

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је позивање предсједника Српске Милорада Додика на саслушање у Тужилаштву БиХ још један атак на Српску у настојањима да се она разори и уништи њен демократски капацитет.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је изјавила да је јасно да се демократски капацитет Републике Српске не може уништити, и да је то у недјељу доказано референдумом о Дану Републике који је спроведен у најбољем реду, без било каквих безбједносних инцидената.

"Као предсједник Владе РС изузетно сам поносна што су грађани показали висок степен одговорности на дан референдума", рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да Српска ништа погрешно није урадила у недјељу када су се грађани поносно и достојанствено изјаснили шта мисле о том важном питању и показали да се могу изјашњавати о сваком другом важном питању.

"Не слажем се са ставовима органа БиХ према референдуму и сигурна сам да су правосудне институције БиХ под јаким притиском политичара из Сарајева и странаца", рекла је Цвијановићева и навела да је страшно што се инсистира на спровођењу одлуке Уставног суда БиХ само у овом случају док се затварају очи пред 91 донесеном одлуком коју није извршила Федерација БиХ и њени кантони.

Цвијановићева је изразила сумњу да се упорним скретањем пажње на Републику Српску прикривају друге ствари које су права опасност и пријетња по ову државу и цијелу регију.