latinica  ћирилица
25/09/2016 |  21:57 ⇒ 22:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Звезда поново лидер ЈСЛ, убједљива побједа против Војводине

Фудбалери Црвене звезде поново су лидери Суперлиге Србије, пошто су вечерас у дербију 10. кола савладали Војводину са 4:1 (1:1).

Црвено-бијели су до убједљивог тријумфа дошли захваљујући сјајном другом полувремену, када су у потпуности надиграли ривала и доказали да и на домаћој сцени нема премца.

Послије првих 45 минута било је 1:1, Звезда је повела голом Џона Руиза, изједначио је Филип Малбашић, да би у наставку Мичел Доналд, Срђан Плавшић и "резервиста" Славољуб Срнић погађали мрежу.

Тријумф актуелног шампиона могао је да буде и убједљивији да се најбољи стријелац тима Уго Вијера у три чисте ситуације није, благо речено, обрукао.

Божовић: Оправдали епитет дербија

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић оцијенио је да је његова екипа заслужено вечерас побиједила Војводину са 4:1 и вратила се на прво мјесто у првенству Србије.

"Утакмица је била добра, оправдали смо епитет дербија, за разлику од дуела са Партизаном када смо изгубили. Друго полувријеме било је одлично, али мислим да је и прво било добро и да би све било лакше да је Вијера погодио шансу за 2:0", рекао је Божовић за Арену спорт.

На питање шта се дешава са Вијером, који је промашио три сјајне шансе, Божовић је рекао:

"Не знам, све ради добро, у шанси је, креће се добро, али лопта не улази. Мислим да ће морати да оде у цркву".

Тренер Новосађана Ненад Лалатовић истакао је да је Звезда заслужено славила, али да је резултат превисок.

"Звезда је показала да је квалитетнија у овом тренутку и да се заслужено враћа на прво мјесто. Дали смо максимум, мислим да је резултат превисок. Лоше смо почели, примили гол, али послије смо успоставили игру, доминирали, можда нам и није свиран пенал. Имали смо шансе, а онда је услиједио невјероватан пад", рекао је Лалатовић.

Резултати и стријелци 10. кола Суперлиге:

Црвена звезда - Војводина 4:1 (Руиз 11, Доналд 64, Плавшић 69, Срнић 90 - Малбашић 43)

Борац - Јавор 1:1 (Драшковић 76 - Цветковић 54)

Младост - Бачка 1:0 (Бојовић 26)

Напредак - Спартак 1:0 (Јововић 55)

Раднички Ниш - Радник 1:0 (Павловић 75)

Раније данас: Металац - Партизан 0:1 (Леонардо 61), Вождовац - Нови Пазар 2:0 (Стојановић 82, 89).

Субота: Рад - Чукарички 1:1.

Табела: Црвена звезда 25 бодова, Војводина 23, Раднички Ниш 20, Партизан 19, Младост 18, Напредак 16, Спартак 16, Металац 14, Вождовац 14, Рад 12, Радник 9, Јавор 9, Нови Пазар 8, Бачка 7, Чукарички 6, Борац 6.