latinica  ћирилица
25/09/2016 |  20:10 ⇒ 26/09/2016 | 09:19 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Успјешан референдум (ВИДЕО)

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство што је референдум протекао у миру и толеранцији и што није било никаквих инцидената.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Премијерка је оцијенила да је референдум успјешно проведен и захвалила грађанима, републичкој и општинским комисијама.

- Било је важно да се одржи референдум, да покажемо способност да можемо да га одржимо, ми смо то показали и ја сам изузетно поносна. Браво Српска, браво грађани Републике Српске, добро смо урадили свој посао, све наше службе су добро одрадиле свој посао - рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је Српска опредијељена за миран живот, толеранцију, за заједничку будућност, знајући колико је битан мир и стабилност и узајамно поштовање.

- Република Српска је показала демократски капацитет, било је важно одржати излазност и истовремено мирно и толерантно провести референдум - рекла је Цвијановићева.

Премијерка је рекла да сви они који не могу да се идентификују са 9. јануаром као Даном Републике неће бити обавезни да га прослављају.

- Очекује нас неколико корака, између осталог законодавна активност гдје смо ми рекли да ћемо највјероватније ићи у правцу измјене самог Закона, који ће подразумијевати да се брише она обавезност када је у питању само прослављање Дана Републике. Ја сам врло јасно рекла да сви они грађани Републике Српске који се не могу идентификовати с тим празником, неће бити обавезни да га прослављају. Сматрамо да на тај начин испуњавамо оно што је од нас тражено, али смо истовремено хтјели да питамо своје грађане и захвална сам што су нам дали одговор да желе да прослављају 9. јануар као Дан Републике - рекла је Цвијановићева.

Премијерка је нагласила да сви у БиХ морају научити да, уколико желимо заједно да живимо, морамо да се поштујемо.