latinica  ћирилица
25/09/2016 |  15:19 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Додик у посјети Заводу за форензику у Сокоцу и са привредницима Рогатице (ВИДЕО)

Предсједник Српске Милорад Додик посјетио је данас Завод за форензичку психијатрију на Подроманији код Сокоца, у чију изградњу и опремање је уложено 6,7 милиона КМ. Ова медицинска установа требало би да 1. новембра прими прве од укупно 200 пацијената.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

У разговору са 40 привредника из Рогатице, Додик је подржао иницијативу за формирање пословног клуба у циљу унапређења пословног окружења у тој локалној заједници.

Републички Завод за форензичку психијатрију на Сокоцу у потпуности је опремљен за смјештај и лијечење лица са менталним потешкоћама која су починиоци тешких кривичних дјела.

- Обезбијеђени су и кадрови који ће додатно бити едуковани тако да ми очекујемо прве пацијенте од 1. новембра - рекао је Зоран Косорић, директор Завода.

Тренутно је у Заводу 50 доктора, медицинског и другог особља. Када буде буде испуњен капацитет од 200 болесничких постеља биће запослено 140 радника.

Предсједник Српске је изразио задовољство чињеницом да је пријем радника у Заводу већ кренуо с циљем коначног упошљавања 140 лица, што је значајан допринос запошљавању на подручју општине Соколац.

- Очекујем да Завод профункционише у новембру у пуном капацитету. Већ се може видјети да је објекат потпуно завршен у грађевинском смислу и да задовољава највише функционалне стандарде у погледу опреме, љекарских ординација и болничких соба - рекао је Додик.

Приватни предузетници који су носиоци привредног развоја у рогатичком крају рекли су предсједнику Српске да су боље саобраћајнице од кључног интереса за обезбјеђење страних инвестиција и бољу повезаност са другим регијама у Српској.

- Имамо добру сарадњу са владиним институцијама и министарствима, али очекујемо бољу инфраструктурну повезаност - рекао је Славко Нерић, власник Месне индустрије "Вижн" из Рогатице.

Предсједник Српске је подржао иницијативу за оснивање пословног клуба с циљем унапређења пословне киме у овој локалној заједници. Додик је као реалну оцијенио и иницијативу за бољу инфраструктурну мрежу на подручју Рогатице.

- Овакав облик комуникације са привредницима и предузетницима треба његовати. Желим и данас да изразим подршку нашим људима, домаћим предзетницима да раде, запошљавају и остварују добит, јер су они кичма нашег развоја - рекао је Додик.

Додик је рекао да никада нису престали разговори са руководством Србије о изградњи брзе цесте Ужице-Вишеград–Равна Романија.О овом и другим пројектима са рогатичким привредницима Додик ће разговарати на наредном састанку за мјесец дана.