latinica  ћирилица
25/09/2016 |  14:47 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Цицовић: Огромно интересовање грађана у Србији за референдум

Испред Представништва Републике Српске у Србији, које се налази у центру Београда, формирао се дуг ред грађана који су пристигли на гласање на референдуму о 9. јануару као Дану Републике Српске.
Београд - Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Београд - Млађен ЦицовићФото: СРНА

Ред, који почиње испред врата Представништва на четвртом спрату зграде у Булевару Деспота Стефана, протеже се низ цијело степениште до приземља зграде и наставља тротоаром, скоро до зграде Народног позоришта на Тргу Републике, а нови гласачи непрекидно пристижу.

"Ми у Представиштву не можемо да вјерујемо да је оволики одзив, и то не само на гласачком мјесту у Београду. И на гласачком мјесту у Новом Саду је идентична гужва", рекао је директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Он је навео да је до 13.00 часова у Србији на гласање изашло 2.235 људи, али да се број заинтересованих рапидно повећава, па је у Представништву повећан број позиција на којима чланови гласачког одбора уписују гласаче.

"У Представништву смо се организовали и имамо десет позиција које уписују гласаче на основу валидног документа из Републике Српске - личне карте, пасоша или возачке дозволе", рекао је Цицовић.

Он је истакао да сви људи стрпљиво и мирно чекају у реду, одлучни да изађу на референдум и остваре своје право, а међу њима има и старијих људи и инвалида.

Цицовић је поручио да ће свако ко се у 19.00 часова, када је предвиђено затварање биралишта, затекне на бирачком мјесту у реду, моћи да оствари своје право.

"Представништво ће продужити рад док све и један гласач не оствари своје право", рекао је Цицовић.