latinica  ћирилица
25/09/2016 |  10:32 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

Додик: У Српској важан и свечарски дан

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је данас у Српској важан и свечарски дан, те да ништа не смије и неће да поквари ту атмосферу.
Милорад Додик гласао на Референдуму - Фото: РТРС
Милорад Додик гласао на РеферендумуФото: РТРС

Након изјашњавања на данашњем референдуму о Дану Републике, Додик је изразио задовољство чињеницом да ће народ у Српској искористити своје право да се опредијели о референдумском питању, те чињеницом да се све одржава у стабилној и мирној атмосфери.

"Све информације говоре да су сва гласачка мјеста отворена, да нема никаквих проблема у гласању. Излазност је већа него што је уобичајено у ово вријеме редовног изласка на изборе", рекао је Додик у Лакташима.

Додик је позвао све грађане Српске да изађу на референдум до краја дана, истичући да се грађани које је срео радују због те могућности.

"Референдум је празник за нас и сви ставови за или против сада више нису важни колико је важно да се данас одржава референдум који ништа и нико не може и не треба да доведе у питање, нити да на њега баци било какву љагу", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, данас је цијела Српска мирна и стабилна и тако ће бити до краја дана.

"Данас мислим само о овом дану и вјероватно ћу се вечерас радовати резултатима, јер је атмосфера таква, а сви наредни дани доносе и ово и оно - видјећемо на који начин ће то ићи", рекао је предсједник Републике Српске.

На питање новинара шта ће рећи тужиоцима уколико против њега буде поднесена кривична пријава, Додик каже да ће његов одговор бити побједа на референдуму.

"Ако неко хоће некога да хапси, нека хапси цијели референдум и мене нека приводи", поручио је Додик.

Он је додао да су апсолутне спекулације да је референдум заказиван данас због локалних избора и подсјетио да је одлуку о референдуму донесена због одлука Уставног суда БиХ и да су је донијеле све политичке партије у Српској.

"То што неко калкулише и говори ово или оно, о томе ћемо у наредним данима", истакао је Додик.

Додик је навео да се данас у Швајцарској одржавају три референдума, у Мађарској један, а да је само референдум у Српској попримио одређена значења.

"Мени је драго што сте се окупили овђе да видите како је Република Српска мирна, осунчана, стабилна, лијепа, радосна што има прилику да гласа на референдуму", истакао је Додик.