latinica  ћирилица
25/09/2016 |  08:45 ⇒ 09:45 | Аутор: РТРС

Инцидент у Гацку, гласачко мјесто у Кули спојено са другим

У Мјесној заједници Кула код Гацка забиљежен је инцидент у којем је мања група мјештана блокирала референдумско мјесто. Како сазнајемо, на лице мјеста изашла је полиција. У Кули већином живи бошњачко становништво.
Референдум о Дану Републике - Фото: СРНА
Референдум о Дану РепубликеФото: СРНА

Предсједник Републичке комисије за спровођење референдума Синиша Каран рекао је да је гласачко мјесто у Кули у општини Гацко из техничких разлога спојено са другим гласачким мјестом у тој локалној заједници.

"Процијенили смо да то гласачко мјесто, које је мало, можемо припојити другом мјесту", рекао је Каран.

266 мјеста за изјашњавање на подручју Бањалуке отворена су на вријеме осим у насељу Обилићево чије отварање је каснило због непредвиђених околности.

Референдумска мјеста отворена су у Требињу, Билећи и Берковићима. Од 07.00 часова грађани се изјашњавају и на подручју Добоја, Теслића, Станара, Шамца. Отворено је и референдумско мјесто у Лочарима за све грађане Брчког, јер у том граду није постигнут споразум за одржавање референдума. Осим у Лончарима, Брчаци се могу изјаснити у Доњем Жабару, Бијељини и Доњој Буковици.

Грађани су ради утврђивања идентитета, дужни да код себе имају један од важећих идентификационих докумената. У Бијељини је референдумско изјашњавање почело на вријеме на свих 143 гласачких мјеста. Такође, и у шест општина на подручју Источног Сарајева.