latinica  ћирилица
25/09/2016 |  08:27 ⇒ 10:52 | Аутор: Агенције

Пуцњава у Балтимору, осморо рањено

У САД се догодила још једна пуцњава, овог пута у Балтимору у суботу увече, када су три наоружана нападача ранила осам особа међу којима и трогодишњу дјевојчицу, на улици у источном дијелу града, саопштила је полиција, додавши да су осумњичени побјегли са лица мјеста, јавља данас АП.

Очекује се да ће све рањене особе преживјети јер немају повреде опасне по живот, навела је полиција.

Пуцњава се догодила око 20.30 сати по локалном времену, након што су се три наоружана мушкарца окупила у групу дотрчавши из различитих праваца, рекао је комесар балтиморске полиције Кен Дејвис на конференцији за новинаре.

Дејвис је навео да је реч о планираном акту осветничког насиља као одговор на пуцњаву до које је дошло током викенда почетком септембра, уочи Дана рада који се у САД обиљежава првог понедјељка у септембру, када је један мушкарац убијен хицима, а двије жене су рањене, од којих је једна трудна.

Комесар није објаснио како су истражитељи утврдили повезаност између двије пуцњаве.

Дејвис је рекао да би особе које су синоћ упуцане могле да препознају нападаче, али да власти нису одмах могле да идентификују осумњичене те да и даље трагају за њима.

Према његовим ријечима, поред трогодишње девојчице, једна од упуцаних особа је жена, а остали су мушкарци, при чему су сви одрасли старости између 26 и 39 година.

Пуцњава се догодила само један блок даље од сајма на отвореном који је одржан у суботу, али полиција наводи да напад нема везе са сајмом.

До најновијег инцидента у САД дошло је само дан након пуцњаве у Берлингтону у држави Вашингтон, гдје је наоружани нападач пуцао у тржном центру усмртивши пет особа.

Пре мање од недјељу дана, један мушкарац је ножем напао деветоро људи у тржном центру у централној Минесоти прије него што је упуцан и убијен, а ФБИ истражује тај напад као потенцијални акт тероризма.