latinica  ћирилица
25/09/2016 |  07:49 | Аутор: СРНА

БиХ: На снази забрана превоза експлозивних материја

Због одржавања референдума о Дану Републике Српске до поноћи је на снази забрана превоза експлозивних материја на подручју Српске и забрана саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тоне укупне масе, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

У Републици Српској и Федерацији БиХ на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони.

Пуштен је у саобраћај ауто-пут Прњавор-Добој у дужини од 34,4 километра, и то од петље "Прњавор" - укључење са регионалног пута Р-474, општина Прњавор до петље "Јоховац" - укључење са магистралног пута М-17, општина Добој.

Дио изграђеног ауто-пута од петље "Јоховац" до ријеке Босне, укључујући мост преко ријеке Босне у дужини од 1,6 километара, неће бити у функцији до завршетка изградње ауто-пута на Коридору "Пет це".

Ради безбједног саобраћања на ауто-путу успостављен је посебан режим саобраћаја на регионалном и магистралном путу на подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", са постављеном привременом сигнализацијом.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, /дионица Бањалука-Прњавор/, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без ванредних ограничења, по претежно сувом коловозу.

На дионици магистралног пута Саставци-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању до 10 минута од 9.00 до 10.00 часова и од 13.00 до 15.00 часова због бушења и минирања терена.

Због минерских радова на дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека, код мини хидреоелектране "Бочац" саобраћај ће повремено бити обустављан од 14.00 до 14.30 часова.

На дијелу магистралног пута, дионица Клашнице-Прњавор, за потребе извођења радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, свакодневно је измијењено одвијање саобраћаја.

На регионалном путу Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево саобраћа се једном коловозном траком наизмјенично због клизишта.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и биће преусмјерен на алтернативни путни правац, локални пут кроз село Брестово, гдје је на снази забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

Због реконструкције градског водоводног система Козарска Дубица на дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица један измијењен је режим саобраћања.

Због санације коловоза на магистралном путу М-19 /дионица број 286/ Каракај 2-Дрињача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз могуће застоје од 10-15 минута.

Због реконструкције водоводне мреже измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Приједор-Козарац. На дионици магистралног пута Козарска Дубица један-Приједор због реконструкције и проширења водоводног система у Приједору у току је измјена саобраћаја, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћа успорено, једном траком у дужини од 800 метара.

Режим саобраћаја измијењен је у брчанском насељу Гредице због изградње обилазнице око Брчког, те на правцу Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалном путу Мачковац-ентитетска граница /Челић/ због санације клизишта измјењен је режим саобраћаја, док ће на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два саобраћај привремено бити преусмјерен на новоизграђењу саобраћајницу због изградње вијадукта на аутопуту Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

Због санације коловоза на дионици регионалног пута Укрина-Вијака у Вијачанима возила саобраћају једном траком, а исти режим саобраћаја је и на регионалном путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања, а на прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера због радова на подручју Хрватске.