latinica  ћирилица
22/09/2016 |  21:01 ⇒ 21:07 | Аутор: СРНА

Приједор: Одржано књижевно вече пјесника завичајног круга

У "Галерији `96" у Приједору вечерас је у оквиру 44. Књижевних сусрета на Козари одржано књижевно вече пјесника завичајног круга у којем су учествовали пјесници поткозарских општина и градова.
Приједор - Књижевно вече - Фото: СРНА
Приједор - Књижевно вечеФото: СРНА

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности града Приједора Љиљана Бабић истакла је да је ово било вече којим се од прошлогодишњих сусрета на нови начин представљају пјесници завичајног круга.

"Увијек су они били на затварању ове културне манифестације, а овом вечери прије централних манифестација жељели смо да им дамо првенство у представљању", рекла је Бабићева у име организатора Књижевних сусрета.

Своју поезију говорили су пјесници из градова суорганизатора Књижевних сусрета на Козари - Жељко Галоња /Градишка/, Берислав Благојевић /Бањалука/, Кристина Плавшић /Нови Град/, Бранка Ковачевић /Лакташи/, Синиша Тешановић /Костајница/, Дајана Балабан /Козарска Дубица/ и Сузана Ступар /Приједор/.

У музичком дијелу програма наступио је Драган Маринковић и гитарски дуо "Мануш свинг" из Приједора.

Књижевни сусрети на Козари настављају се сутра у Позоришту Приједор када ће сусрети и званично бити отворени и када ће жири и званично прогласити књижевника Зорана Костића као добитника Награде "Скендер Куленовић" за књигу "Таче печат".

На овој свечаности чији је почетак заказан за 20.00 часова наступиће пјесници Татјана Бијелић, Милован Марчетић, Мошо Одаловић, Стеван Тонтић, Мирослав Максимовић, Ранко Павловић, Матија Бећковић и Дара Секулић.

У програму учествују глумице Биљана Ђуровић и Јелена Гавриловић. Поводом овог догађаја у холу Позоришта Приједор биће постављена изложба о Петру Кочићу коју ће припремити Народна библиотека "Ћирило и Методије".