latinica  ћирилица
22/09/2016 |  17:25 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

У Требињу састанак странака због референдума – без ПДП-а и СДС-а (ВИДЕО)

На позив Градског одбора СНСД-.а Требиња, одржан је састанак шест политичких странака, које су одлучиле да све своје активности, пет дана пред изјашњавање, посвете референдуму. Позвали су грађане да 25. септембра, што масовније изиђу на мјеста изјашњавања.
Састанак у Требињу - Фото: РТРС
Састанак у ТребињуФото: РТРС

Столице, које су биле резервисане за представнике ПДП, СДС-а и Покрета за Требиње, биле су празне. Славко Вучуревић још јуче је рекао да се неће одазвати на састанак. 

Као најбројнија странка у локалном парламенту, а Референдум је активност број један, осјетили смо да СНСД треба да организује овакав састанак, рекао је Лука Петровић. Република Српска је изнад свега, желимо да покажемо саборност и једнинство. Петровић је рекао да је очигледно да одлазећа градска власт не подржава референдум.

-Ово сматрам утопљеничким потезом, они нису људи који треба да воде овај град, и то је њихов проблем, оно желе да бацају прашину у очи, рекао је Лука Петровић, ГО СНСД Требиње.

Они раде по упутствима из Сарајева, јер очекују подршку бошњака, рекао је Мијат Шаровић из Уједињене Српске.

- Посебно позивам чланове и потенцијалне гласаче партија које нису дошле, да не слушају своје лидере, да не слушају Мирка Шаровића, Крсмановића, Вучуревића, ово је све пролазно, Република Српска је вјечна, истакао је Мијат Шаровић, ГО Уједињене Српске Требиње.

Из Покрета за Требиње били су кратки- добили су позив, чланство ће обавити грађанску дужност.

- Када је у питању референдум, нико не треба да нас позива, ми ћемо се одредити, и нико не треба да нарушава кампању у вези са референдумом, рекао је Момчило Бодирога, Покрет за Требиње.

Странке, које су присуствовале састанку, како је саопштено, израдиће закључке, како би референдум о Дану Републике Српске био што квалитетније проведен.