latinica  ћирилица
22/09/2016 |  16:40 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Брчко: Гласање у мјесним заједницама Лончари и Доња Буковица (ВИДЕО)

Држављани Републике Српске, са мјестом пребивалишта у дистиркту Брчко на Референдум о „Дану Републике Српске“, изаће на гласачка мјеста, ван територије Дистрикта, јер супервизор за Брчко, није дао сагласност на одржавање реферндума на подручју Дистрикта.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

У Брчком, живи и ради више од 30 хиљада држављна Српске, са правом гласа и који ће на референдуму 25. септембра моћи гласатиу мјесним заједницама Лончари у општини Доњи Жабар и у Доњој Буковици на подручју Бијељине. За све Грађане Српске са пребивалиштем у Дистиркту до гласчких мјеста обезбијеђен је бесплатан аутобуски превоз у оба смјера. 

- Бирачки списак који је стигао у нашу комисију, има 30050 људи на списку који имају енеитетско држављанство, али он није коначан и потпун, тако да остали грђани могу гласати на не потврђеним глсачким листићима, каже Александра Симић, предсједник Комисије за одржвање реферндума у Брчком. 

Члан Републичке комисије за одржвање референдума, Крсто Стевић, рекао је да гласачко мјесто у Лончарима је спортска дворана у кругу Основне школе а глсачко мјесто на изјшњавању о рефернедуму у Доњој Буковици је Основна школа.