latinica  ћирилица
22/09/2016 |  16:09 ⇒ 21:29 | Аутор: РТРС

Представници "Терекса" демантују наводе РиТЕ Угљевик (ВИДЕО)

Поводом тврдњи представника РиТЕ Угљевик о дуплој наплати компаније ''Терекс инжењеринг'' за необављен посао на руднику у Угљевику , данас су се огласили представници "Терекса" демантујући све наводе РиТЕ Угљевик.
РиТЕ Угљевик - Фото: РТРС
РиТЕ УгљевикФото: РТРС

Правни заступник фирме "Терекс инжењеринг" тврди да је фирма претрпјела штету јер су њени радници и механизација седам мјесеци чекали да се спроведе тендер на којем је Теркес-инжињеринг побиједио, а радило се о пословима на октривки копа "Богутово село" 2003. године. Из неког разлога руководство РиТЕ Угљевик није дозволило да се обави посао, односно тендер на којем је побиједио Терекс, каже Фаик Мухић и додаје да се због тога ушло у судски процес. 

У недостаку правних аргумената друга страна у медијима врши притисак на судове, каже правни заступник Терекса. Судови су првобитно донијели одлуку да је РиТЕ Угљевик требало да спроведе тендер, односно да потпише уговор с Терексом и још двије фирме, у противном треба да сноси штету, каже Мухић.

Мухић је додао да спор траје 11 година и да је вођен пред четири судске институције у којим је донесено 11 пресуда. Одлуке су биле у корист Терекса па преиначаване у корист РиТЕ Угљевик. Било је више исплата и поврата новца.

Посљедње вишемилионске пресуде у корист Терекса , у јавности се желе оправдати од стране РиТЕ тако што се вријеђа суд и пријети кривичним пријавама, каже Мухић. Представници Терекса истичу да раније нису иступали у јавности у вези са овим случајем, јер спор треба да буде завршен у суду , а не у медијима. Терекс је озбиљна фирма, основана 70-тих година прошлог вијека.

- Познати смо по свим пословима које смо радили, несклони било каквим аферама. Склони смо само добром извршењу посла и на тржишту смо позната и призната фирма, рекла је Младенка Попић, замјеница директора компаније "Терекс инжењеринг"

Захваљујући техничкој опремљености "Терекс" широм Српске обавља велике грађевинске послове, обавезе према радницима, пословним партнерима и држави редовно измирује.