latinica  ћирилица
22/09/2016 |  13:00 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Бањалука: Сајам туризма и здравља

У Бањалуци је данас почео Међународни сајам туризма и здравља на којем учествује више од 100 регионалних промотера туристичких вриједности и излагача из области алопатске, интегративне и алтернативне медицине.
Сајам туризма и здравља, Бањалука - Фото: РТРС
Сајам туризма и здравља, БањалукаФото: РТРС

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић очекује да овај сајам постане берза на којој ће бити склапани нови послови и сарадња у региону.

- Сајам јесте вид презентације, али и прилика да се на основу склопљене сарадње доведу нови туристи - навела је Јовановићева.

Директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашанин изразио је задовољство због повећаног броја излагача у односу на прошлу годину.

- Позивам све грађане да посјете Сајам, те да се упознају о туристичким дестинацијама излагача, али и препорукама здравог живота и кулинарских специјалитета - рекао је Барашин прије отварања манифестације.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић оцијенио је да је потребно још много улагања у туристичку привреду да би туристичке дестинације Бањалуке биле једне од водећих.

- Бањалука је у протеклом периоду много урадила на промоцији туризма и потенцијала, али има још сегмената на којима треба радити да би се повећао број туриста. Није довољно само позвати туристе, него и дефинисати туристички производ - рекао је Гаврановић.

Сајам туризма и здравља биће отворен до суботе, 24. септембра, у периоду од 11.00 до 19.00 часова.