latinica  ћирилица
21/09/2016 |  20:45 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Породица Ђорђић захвална предсједнику Додику (ВИДЕО)

Још једна наша прича добија епилог. Након што смо у Дневнику објавили прилог о породици Ђорђић, који су због лажних обећања политичара могли завршити на улици, предсједник Милорад Додик обећао је да ће им купити кућу.
Кућа на поклон Ђорђићима од предсједника Додика - Фото: РТРС
Кућа на поклон Ђорђићима од предсједника ДодикаФото: РТРС

Трошну бараку и неуслован смјештај посебно тешко подноси, најмлађа у породици Ђорђић, 11 мјесечна Кристина. Послије реализације обећања предсједника, протекле четири године за ову породицу остаће као најружнији сан. Усељење у властиту кућу вратило им је осмијех на лице.

- Не знам тачно шта би вам рекла јер ми је било стварно тешко. Двије године сам била вамо, двије године опет тамо и увјек су нас избацили са стана али опет кажем хвала пуно предсједнику Републике Српске, каже мајка Мирјана Ђорђић.

Једини приход за Ђорђиће је 500 марака Горанове плате са којом не могу да прехране породицу и плате станарину. Бројна настојања да добију објашњење зашто до сада није почела градња обећане куће, остала су без резултата.

- Избачен сам из ове овдје куће и живим у овој шупи а тај Ђорђић и начелник нису још дошли код мене да питају како су моја дјеца, како им је и шта им је, јер су се дјеца прехладила у шупи и да није предсједника ја не знам шта би, рекао је Горан Ђорђић.

Представници Савјета Мјесне заједнице Горњи Подградци који су обавјестили предсједника о случају породице Ђорђић, већ су направили ужи избор од неколико кућа у подградачком крају.

Послије одлуке породице Ђорђић која им највише одговара, усељење би требало да услиједи до краја седмице.