latinica  ћирилица
21/09/2016 |  18:54 ⇒ 22:39 | Аутор: РТРС

И.Н.Сарајево- Све спремно за референдум (ВИДЕО)

У општини Источно Ново Сарајево све је спремно за референдум о Дану Републике, 9. јануару. Референдумски листићи су стигли, а општинска комисија припремила је 14 мјеста за изјашњавање грађана Источног Новог Сарајева.
Општина Источно Сарајево - Фото: РТРС
Општина Источно СарајевоФото: РТРС

Начелник општине Љубиша Ћосић и представници ДНС, Социјалистичке партије и Странке за наш град, позвали су грађане да изађу на референдум. Ћосић је упозорио да представици СДС-а у општинској референдумској комисији нису долазили на сједнице и да су бојкотовали рад комисије.

У Источном Новом Сарајеву све надлежне општинске службе раде на припреми референдума, 25. семптебра. Стигли су референдумски листићи, формиране све комисије и одбори и одређена мјеста за изјашњавање.

Ћосић каже да ће грађани имати прилику да се изјасне на 14 бирачких мјеста и да је спремна екипа мобилног тима за грађане који не могу да дођу на биралишта.

Начелник тврди да представници СДС-а, највеће опозиционе политичке партије у Источном Новом Сарајеву, опструишу рад референдумске комисије. Према његовим ријечима, општинска референдумска комисија је навела да су Милан Ковачевић и Милорад Гојковић прекршили закон о референдуму, јер нису долазили на сједнице те комисије.

Представници ДНС, СП и Странке за наш град подржали су референдумске активности и позвали грађане Источног Новог Сарајева да изађу на референдум.

- Ми се надамо да ће сви грађани препознати значај 9. јануара и референдума који ће бити одржан 25. сптембра - рекао је Александар Главаш (ДНС).

Младен Јанковић (СНГ) увјерен је да ће Дан Републике српски народ славити са још већом снагом и увјерењем.

СНСД, ДНС, СП и СНГ данас су се усагласили да ове седмице обуставе предизборне промотивне активности. Приоритет, кажу, нису локални избори, већ референдум о Дану Републике.