latinica  ћирилица
21/09/2016 |  17:25 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Обиљежена слава општине Градишка - Мала Госпојина

Општина Градишка обиљежила је данас своју славу Рођење Пресвете Богородице - Малу Госпојину.
Градишка - Крсна слава града - Фото: СРНА
Градишка - Крсна слава градаФото: СРНА

Начелник општине Зоран Латиновић честитао је грађанима славу и поручио да треба задржати традицију окупљања народа на Малу Госпојину.

Латиновић је истакао да Градишка има прилику да се убрзано развија и да се врати на ниво привредне развијености из времена осамдесетих година 20. вијека.

"Градишка је на великом саобраћајном раскршћу и заслужује да јој се омогући убрзан развој. Кадровски ресурси, природни потенцијали, инфраструктура и индустријски капацитети дају шансу за привлачење инвеститора и показују да можемо имати изнадпросјечне стопе привредног раста", каже Латиновић.

Он је додао да се мора радити на одржавању добрих међунационалних односа који су у Градишци на завидном нивоу да би ово мјесто било препознато као здрава средина која прихвата европске стандарде живљења. 

Представник Амбасаде САД у БиХ Рос Џонсон честитао је грађанима славу и изразио наду да ће и у будућности постојати добра сарадња ове амбасаде и општине Градишка.

Поводом Мале Госпојине јутрос је у Храму Покрова Пресвете Богородице служена Света литургије и преломљен славски колач.

Славској свечаности присуствовали су предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, посланици у Народној скупштини и у парламенту БиХ, представници дипломатског кора и међународних инститиција, сусједних општина, те градишки привредници, културни и спортски радници.

Раније данас на хиподрому су одржане традиционалне трке коња и изложба коњских запрега и фијакера.

У оквиру програма "Градишке јесени" од 8. септембра организоване су бројне културне, спортске и привредне манифестације.